De grootste festivals van Europa

De grootste festivals van Europa

december 15, 2019 Uit Door Admin

Wie houdt er niet van? Festivals. Je bent vast en zeker wel eens geweest. Je favoriete artiesten treden op, hebt het gezellig met je vrienden en feest er op los! In Europa vinden er jaarlijks honderden festivals plaats, van allerlei soorten muziekculturen. Als festivalliefhebber zou je misschien wel eens een keer een buitenlands muziekfeest willen bezoeken. Welke zijn nu de grootste en populairste in Europa? Je leest het, in deze blog!

Wireless Festival, Engeland

Op Wireless Festival vormen rap en dance muziek de perfecte partners om zo een uniek weekend te creëren. Het festival omarmt vele subculturen van Londen op een perfecte wijze. Jaarlijks trekken er zo’n 37.000 mensen naar Londen om de grootste rap- en danceartiesten te bewonderen. Artiesten die er komend gaan optreden zijn Travis Scott, Migos, Lil Uzi Vert, Future en A$AP Rocky. 

Tomorrowland, België

Dit festival is al jarenlang het grootste dance-event ter wereld. Het dancefestival in Europa heeft het begrip beleving en show naar een hoger niveau gebracht. Artiesten als Dimitri Vegas & Like Mike, David Guetta en Swedish House Mafia traden dit jaar op in het kleine plaatsje genaamd Boom in België. Het muziekfeest duurt maar liefst twee weekenden. Jaarlijks trekt Tomorrowland zo’n 400.000 bezoekers van over de hele wereld. Pas wel op, de kaartjes zijn vaak al binnen enkele seconden uitverkocht (!). Ben er (heel) snel bij, dus! 

Sziget, Hongarije

Sziget is één van de weinige festivals die beschikt over een eigen eiland. Het week lang durende festivals trekt bezoekers van over de hele wereld. Geen wonder, want de allergrootste internationale artiesten treden er op. Artiesten als Martin Garrix, Post Malone en Ed Sheeran waren afgelopen jaar te zien op het Óbuda-eiland. Luister je liever naar andere artiesten? Geen probleem, Sziget biedt een breed scala aan muziekgenres en is een festival voor alle muziekliefhebbers. Gaan, dus!