Het gezelligste feest van het Zuiden

Het gezelligste feest van het Zuiden

januari 31, 2020 Uit Door Admin

We hebben het natuurlijk over Carnaval! En dit feest is tegenwoordig grootser dan ooit. Vanuit heel Nederland reizen er mensen af om met de Brabanders en Limburgers mee te feesten. Er zijn zelfs hele festivals opgezet om ook daar Carnaval te vieren. In tegenstelling tot normale feesten en festivals, is het bij Carnaval van belang dat je verkleed de deur uit gaat! Hoe zorg je nu dat je op en top bent voorbereid en waar kan je nu het best Carnaval vieren? Wij hebben hier een Carnavals checklist voor jou klaargezet.

Verkleden?!

Dit vindt natuurlijk niet iedereen even leuk, maar het is een traditie om met Carnaval verkleed te gaan! Je kan gaan voor een pak uit de winkel, of je kan zelf je outfit ontwerpen. Wees creatief en trek iets geks aan, hoe gekker, hoe beter! Houd er wel rekening mee dat wanneer je naar een optocht gaat kijken, je natuurlijk een warmer pak nodig hebt dan wanneer je alleen maar in een kroeg blijft staan. Het is namelijk nog maar februari, dus het kan nog best frisjes zijn buiten.

Optocht

Een belangrijk onderdeel van de festiviteiten van Carnaval zijn natuurlijk de optochten. Misschien loop je er wel in mee samen met jouw carnavalsvereniging, of misschien ga je alleen naar de optocht kijken. Belangrijk is hier ook weer dat je rekening houdt met het weer! Wil je graag naar een optocht gaan kijken, maar weet je niet waar je het beste heen kan? De grootste (en beste) optochten vind je in de steden die met Carnaval groots uitpakken. Denk hierbij aan Oeteldonk (Den Bosch), Lampegat (Eindhoven), Tilburg (Kruikenstad) en natuurlijk Maastricht!

Feesten

Eigenlijk kan je in elk dorp en in elke stad in Noord-Brabant en Limburg wel feestvieren. Alle kroegen zijn tijdens carnaval open en soms worden er hele feesten georganiseerd door carnavalsverenigingen, deze zijn dan meestal in speciaal opgezette tenten. Verder zijn er ook een aantal festivals, mocht je daarheen willen, dan is het slim om van tevoren al kaartjes te regelen. Dus mocht je graag op stap willen met Carnaval, dan zal je overal wel een feestje treffen. Het is natuurlijk het allerleukst om met een groep Carnaval te gaan vieren. Woon je zelf al in Noord-Brabant of in Limburg, dan zal je al genoeg mensen kennen die bij jou in de buurt op stap gaan. Maar kom je nu in je eentje van ´boven de rivieren´, dan kan het wat moeilijker zijn om aansluiting te vinden. Ga daarom samen met een groepje, of vraag of je misschien mag aansluiten bij een groep die je bij een optocht of in de kroeg tegenkomt. We kunnen je garanderen dat je jezelf in ieder geval niet zal vervelen, aangezien je op elk feestje met open armen wordt verwelkomd!