De leukste foodtruck festivals op een rijtje

De leukste foodtruck festivals op een rijtje

juli 10, 2019 Uit Door Admin

De lekkerste hapjes, fijne muziek en tal van activiteiten en workshops voor het hele gezin: de komende maanden is het weer volop genieten op de foodtruck festivals door heel Nederland. Wij zetten de leukste edities van deze zomer voor je op een rij.

1. Eten op Rolletjes

Dit jaar reist Eten op Rolletjes naar negen steden, van Hilversum tot Wageningen. Op elke editie staan foodtrucks met een aanbod om je vingers bij af te likken. Zo proef je authentiek Vietnamees streetfood van Bahn Mi, de wereldberoemde biefstukken van Loetje en vers gegrilde maïskolven van Mister Mais Guy. De toegang is gratis.

2. Arnhem proeft

Lokale restaurant ondernemers maken de lekkerste gerechten tijdens Arnhem Proeft. Van biefstuk en sushi tot aan salades en burgers: de gerechten zijn net wat anders dan op andere foodfestivals, namelijk iets meer van de hoge plank. Lekker wijntje erbij en klaar ben je. Ook dit festival heeft gratis toegang, maar voor de gerechten betaal je in vergelijking tot andere foodtruckfestivals iets meer.

3. Lepeltje Lepeltje

Of je nou van klassieke kost houdt of spannende, creatieve gerechten: bij Lepeltje Lepeltje heb je keuze genoeg. Je vindt het foodtruckfestival in verschillende steden, van Zwolle tot Dordrecht. Met muzikale optredens en een speciaal kinderprogramma is er ook voor de kleintjes genoeg te beleven. Een uitje op met het hele gezin naartoe te gaan dus!

4. Smaak aan Zee

Culinaire liefhebbers, families, locals en toeristen: iedereen voelt zich hier thuis. Want naast tientallen verschillende trucks, is er ook een uitgebreide programmering voor jong en oud. Van lokale bandjes tot grotere zangers en zangeressen. En wat nog een pluspuntje is: parkeren is gratis.

5. Food Truck Festival TREK

Fijne live muziek, theatervoorstellingen en heerlijk eten. Denk aan bordjes pulled pork, de lekkerste burgers, verse groenten en poffertjes. Het foodtruckfestival TREK vind je onder andere in Amsterdam, Maastricht, Nijmegen, Utrecht en Enschede. Het festival is dan ook een van de grootste in zijn soort en dat trekt elke keer heel veel gezelligheid met zich mee. Zeker de moeite waard dus!

6. Sushi Festival JOY

Een Asian streetfood festival met een centrale rol voor de Japanse keuken. Tientallen foodtrucks bieden niet alleen een grote verscheidenheid aan heerlijke sushi, maar ook een ruime keuze aan minder bekende gerechten als dim sum, sukiyaki, poké bowls, bao buns en ijsrolletjes. Ook zorgt JOY voor vertier met een Japanse twist: een karaoke hotel van containers, verschillende sushiworkshops en ontspanningsmassages. Waar? Den Haag en Utrecht. En ook gratis toegang.