De populairste evenementen van Nederland

De populairste evenementen van Nederland

december 7, 2019 Uit Door Admin

Tegenwoordig zijn er honderden evenementen in Nederland. Deze evenementen hebben allerlei verschillende genres en doelgroepen. Er zijn evenementen voor jong en oud, muziekliefhebbers en sportliefhebbers. Er zijn natuurlijk altijd populaire en minder populaire evenementen. In dit artikel lees je over de drukst bezochte evenementen. 

Amsterdam Dance Event

Het Amsterdam Dance Event is een vijfdaags evenement met veel verschillende muzieksoorten in de regio Amsterdam. Het evenement is verspreid over bijna 200 locaties. Vorig jaar trok het ADE meer dan 395.000 bezoekers. Tijdens het evenement genieten de bezoekers van veel verschillende soorten feesten. Veel mensen vinden het een waar spektakel. Er komen echter ook veel klachten van buurtbewoners over de geluidsoverlast. Er zitten dan ook niet alleen maar positieve kanten aan het festival. Het ADE staat bekend om het vele drugsgebruik. Er worden dan ook iedere jaar weer veel arrestaties uitgevoerd met als reden drugs. Wanneer je dus van plan bent om dit populaire festival te bezoeken moet je zeker opletten. 

Nijmeegse vierdaagse

De Nijmeegse vierdaagse is een evenement voor sportliefhebbers, gezelligheid liefhebbers en muziekliefhebbers. De vierdaagse is een wandelevenement waar de deelnemers 30, 40 of 50 km wandelen. Dit is natuurlijk een uitermate zware beproeving. Bij de finish verzamelen vrienden en familie zich om de wandelaars te verwelkomen na hun zware tocht. Na het wandelen beginnen de festiviteiten en is het een groot feest met artiesten en alles erop en eraan. Het bezoek aan de vierdaagse is gratis, ideaal dus voor mensen die niet graag 50 euro of meer voor een kaartje willen betalen. 

Tilburgse Kermis

Een ander populair evenement is de Tilburgse kermis. De Tilburgse kermis is de grootste van heel Nederland. Met 200 attracties, 3 kilometer kermis en meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar is het een waar spektakel. Bij de kermis horen ook nog een hoop andere evenementen zoals optredens in de Amstel Bierhal en andere optredens. Het is dus echt 10 dagen feest wanneer de Tilburgse kermis langskomt. De kermis is 10 dagen lang van 12:00 tot 01:00 open, er is dus genoeg tijd om even langs te gaan. De entree van de kermis is helemaal gratis. Wanneer je in een attractie wilt zal dit echter wel geld kosten. Al met al is het een mega gezellig evenement met voor ieder wat wils.