Deze festivals mag je niet missen!

Deze festivals mag je niet missen!

juni 22, 2019 Uit Door Admin

Het mooie weer is er weer, en dat betekent dat het festivalseizoen weer in volle gang is. Er zijn zo ontzettend veel festivals waar je heen kunt gaan waardoor het soms lastig is om te kiezen. In deze blog worden er een paar festivals op een rij gezet die je zeker niet mag missen dit jaar. Zo is het makkelijker om te kiezen.

Techno

Ben jij een echte fan van techno of wil je techno een keer een kans geven? Dan is Awakenings Festival in Spaarnwoude op 29 en 30 juni zeker iets voor jou! Het is het grootste outdoor techno Festival ter wereld. Twee dagen lang kun je genieten van de vetste technobeats lekker in het zonnetje.

Jazz

In Ahoy Rotterdam vindt ook dit jaar weer het wereldberoemde North Sea Jazz Festival plaats. het kent meer dan 1200 artiesten en vijftien podia. Er wordt natuurlijk traditionele jazz gespeeld maar ook gospel muziek, drum ‘n bass, swing, blues en soul. Een festival die je niet kan laten schieten dus voor de echte jazz-fan.

Hip hop

Op de Beekse Bergen in Hilvarenbeek vindt dit jaar op 12, 13 en 14 juli het grootste hiphop-festival van de Benelux plaats. De echte hiphop-fanaat zal helemaal uit zijn dak gaan als deze de line-up ziet. Grote namen als Skepta, Rae Sremmurd en Travis Scott zullen een onvergetelijke show neerzetten. Daarnaast komen er ook nog verschillende Nederlandstalige artiesten. Je kunt overnachten op de camping vlakbij het festivalterrein.

Elektronisch

Een inmiddels waanzinnig populair elektronisch festival in Amsterdam is Welcome to the Future. De house- en techno-fans staan ieder jaar weer versteld van waanzinnig goede dj’s en de leuke plekjes die het festivalterrein te bieden heeft. Je kunt bij het water zitten en lekker chillen in hangmatten en schommels. Dit jaar vindt het festival plaats op 20 juli

Divers

Solar Weekend in Roermond biedt een creatief festival met veel spelletjes, watergevechten en modderworstelen. Je kunt ook altijd een duik nemen in de Maasplassen. Er is een waanzinnig aanbod van verschillende soorten muziek van techno tot hiphop en een tent vol met klassiekers en 90’s muziek. Ook dit jaar is er weer een silent disco.

Nederlandse hiphop

Het bekendste festival voor de Nederlandse hiphop is toch wel Appelsap. Naast Nederlandse hiphop-artiesten is er ook R&B, soul en progressieve elektronische muziek te horen in het Flevopark in Amsterdam op 10 augustus.