Ga jij wel eens naar een festival? Dit zijn de meest herkenbare momenten

Ga jij wel eens naar een festival? Dit zijn de meest herkenbare momenten

januari 9, 2020 Uit Door Admin

Ben jij een echte festivalganger in hart en nieren? Plan jij je hele agenda vol met de leukste festivals? Gaat jouw hart sneller kloppen bij de bekendmaking van de line-up en heb je gezonde zenuwen naarmate een festival dichterbij komt? Dan ben jij ongetwijfeld ook bekend met deze herkenbare festival momenten. We hebben een aantal van de meest voorkomende momenten die iedereen meemaakt voor je op een rijtje gezet. Lees daarom snel verder!

Zakken leeg, fouilleren maar

Voordat je het festivalterrein betreed en met je vrienden het feest onveilig kan maken, moet je eerst door de beveiliging en het fouilleren. De ervaren festivalganger onder ons weet hier wel raad mee. Alles uit je zakken neerleggen op het tafeltje en handjes in de lucht. Dan volgen er toch nog wat vragen: ‘Zijn je zakken leeg?’ en ‘Mag ik je fouilleren?’. Je zal niet de eerste zijn die denkt, ik heb toch niet voor niks alles direct op tafel gelegd en ik doe m’n handen al omhoog, maar goed zij doen ook maar hun werk.

Wel of geen korte broek?

De dagen voor het festival houden we steevast de weerberichten in de gaten en in de groepsapp wordt al druk gediscussieerd. Wat voor weer wordt het? Wel of geen korte broek? Neem jij een vest mee? Het afstemmen met je vrienden is een typisch verschijnsel van het toeleven naar een festival. En dat terwijl de voorspellingen van onze weermannen waarschijnlijk toch worden tegengesproken.

Lekker proppen in het kluisje

Altijd handig die kluisjes op zo’n festival. Vroeger was dit de nummer één sarcastische vraag op de vele verschillende festivals. ‘Zijn er ook kluisjes aanwezig?’. Tegenwoordig is ieder festival wel voorzien van kluisjes. Het begin van de dag begint dan ook goed door met 1, 2, 3 of zelfs 4 man alles in 1 klein kluisje te proppen. Het blijft mooi om te zien hoe creatief en lomp menig festivalganger wordt om dat kleine kastdeurtje toch helemaal dicht en op slot te krijgen.

Voor iedereen drinken halen

Je bent eindelijk binnen, hebt alles in je kluisje gepropt en je bent helemaal klaar om met je vrienden te feesten. Een drankje gaat er dus wel in. Eerst even bij iedereen een muntje ophalen en wonder boven wonder kom je uiteindelijk terug met voor iedereen een biertje, zonder het te laten vallen. Toch kom je er daar achter dat je dat ene colaatje bent vergeten voor de bob. Dat wordt dus terug door de menigte lopen naar de bar.

Waar staan jullie?

Voor velen hoort het volgende fenomeen zeker tot de herkenbare festival momenten. Je gaat even plassen of drinken halen, komt terug en bent iedereen kwijt. Ondanks het beperkte bereik op het festivalterrein pak je je telefoon en stel je de beruchte vraag: ‘Waar staan jullie?’. Na lang wachten krijg je eindelijk een berichtje terug dat ze links voor bij main stage staan. Dat wordt dus nog een hele zoektocht tussen alle festivalgangers.