Game evenementen

Game evenementen

november 17, 2019 Uit Door Admin

Gamen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Steeds meer jonge kinderen gamen zelf en kijken naar andere gamers op apps als Youtube en Twitch. Om op deze groeiende hype in te spelen worden er al jaren verschillende game evenementen gehouden over de hele wereld. Hieronder lees je over verschillende game evenementen. 

Gamescom

Gamescom is een evenement dat jaarlijks gehouden wordt in Keulen, Duitsland. Het is een beurs voor jong en oud. Op de beurs is er veel ruimte om te gamen. Veel game bedrijven laten hun nieuwste games zien en zelfs games die nog niet uit zijn. Er is de mogelijkheid om deze games uit te testen. Er is natuurlijk nog veel meer te doen tijdens Gamescom, er zijn fanshops, kinderen activiteiten en cosplay. 

E3 

E3 is een van de grootste gamebeurzen van Amerika. Het evenement wordt ieder jaar georganiseerd in Los Angeles. Tijdens E3 komen alle grote game producenten hun nieuwste games presenteren. Vaak bevatten deze presentaties trailers en sneak-previews van de aankomende game. Dit is natuurlijk een groot spektakel omdat je zo informatie te zien krijgt die de rest van de game wereld nog niet heeft. Ook is er op E3 genoeg ruimte om zelf te gamen. Er worden kleine toernooitjes gehouden en je kunt er nieuwe games uittesten. 

Worlds

Een ander voorbeeld van een game evenement is een groot toernooi. Een van de grootste kampioenschappen in de gamewereld is Worlds. Dit is het wereldkampioenschap van het spel League of Legends. In dit evenement strijden teams uit AziĆ«, Europa en Amerika tegen elkaar om voor de wereldtitel te strijden. Dit is een erg leuk evenement als je van dit spel houd en de beste spelers ter wereld bezig te zien. Het toernooi wordt in een grote hal gespeeld en de teams zijn voor iedereen te bekijken op een groot podium. De wedstrijden worden ook online uitgezonden en miljoenen keren bekeken. Het is echter extra speciaal om de 16 teams in het echt te bekijken en de sfeer van de wedstrijden mee te krijgen. 

Call of Duty World League Championship

Wanneer je van Call of Duty houdt kan je het World League Championship bezoeken. Dit is het wereldkampioenschap voor de beste Call of Duty teams ter wereld. Dit is de ideale gelegenheid om je internethelden in het echt te bekijken. Het kampioenschap wordt gespeeld door 32 teams en de winnaar loopt met 800.00 $ de deur uit. De belangen zijn dus erg hoog wat het extra leuk maakt om te komen kijken. Het evenement wordt ieder jaar georganiseerd in Los Angeles, Amerika. Woon je dus in de buurt? Ga eens een kijkje nemen.