Gehoorschade voorkomen op een festival

Gehoorschade voorkomen op een festival

november 25, 2019 Uit Door Admin

Festivals zijn een leuke manier om je tijd te spenderen. Samen met je vrienden lachen, dansen en muziek luisteren. Heerlijk een paar dagen ontspannen na een jaar waarin je je kapot hebt gewerkt. Jammer genoeg zijn is er ook nadelen aan verbonden. Als je graag naar concerten, discotheken en festivals gaat is de kans namelijk groter dat je gehoorschade kunt oplopen. Gehoorschade krijg je namelijk vaak door de blootstelling van je hoor aan te luide muziek. Ik hoor je al denken: mag ik nu nooit meer genieten van luide muziek? Tuurlijk niet! Er zijn namelijk een aantal maatregelen die je kunt treffen om toch nog van deze evenementen te kunnen genieten, zonder gehoorschade op te lopen!

Gebruik oordopjes 

Oordopjes zijn een goede manier om toch van de muziek te kunnen genieten, zonder gehoorschade op te lopen. Er zijn heel wat verschillende soorten oordoppen beschikbaar. Het verschil zit hem voornamelijk in het materiaal waaruit ze gemaakt zijn. Sommige oordopjes dempen volledig, maar andere zijn speciaal gemaakt om nog genoeg van de muziek te kunnen genieten. Zorg er dus voor dat je eerst voldoende ge├»nformeerd bent voor je oordopjes gaat kopen. 

Kies een goede plek 

Als je gehoorschade wilt voorkomen is het verstandig om niet te dicht bij de boxen te gaan staan. Je staat er het best een aantal meter vanaf. 

Ook je oren hebben rust nodig 

Op festivals word je voortdurend blootgesteld aan muziek en harde geluiden. Deze tip is dan ook niet evident, maar het is zeker niet onmogelijk om ze toe te passen. Zorg ervoor dat je je oren, naast het luisteren van live muziek, niet nog meer belast. 

Na het festival 

Misschien kom je thuis van het festival en heb je de indruk dat er iets niet pluis is. Of misschien wil je gewoon zeker zijn. Wat de reden ook is, het is altijd een verstandig idee om oren eens te laten testen. Heb je niet veel tijd? Dat geeft niet, want je kan je oren op 5 minuten laten testen door professionals door een online gehoortest te doen. Deze online gehoortest is betrouwbaar en volledig gratis, dus waarom niet?