Snel herstellen van een festival doe je zo!

Snel herstellen van een festival doe je zo!

september 2, 2019 Uit Door Admin

Het festivalseizoen is alweer bijna afgelopen. Dat betekent een einde aan al het dansen, drinken en genieten tot je erbij neervalt. Beetje jammer dat je weer aan de slag moet op werk of school. De eerste dagen heb je een kater, ben je ontzettend moe en kun je je concentratie er echt niet bijhouden. Daarom geven wij een aantal tips zodat jij zo snel mogelijk van een festival herstelt!

Slaap genoeg

We snappen dat het ook op zondagavond nog steeds mega gezellig is op dat festival, maar je kunt je tijd goed gebruiken om een beetje te herstellen. Goed slapen is niet alleen een lekkere manier om uit te rusten, je voorkomt met voldoende slaap ook dat je slecht gaat eten. Eten met veel zout, vet en suiker is ongezond en kan ervoor zorgen dat je juist weer extra slaperig wordt. Dat kun je na een heftig weekend niet gebruiken, toch?

Drink goed

Voor het afvoeren van alcohol heeft jouw lichaam veel vocht nodig. De kans is groot dat je na een dagje flink doordrinken een vochttekort hebt, waardoor je hoofdpijn, een droge mond en een droge huid krijgt. Wil je snel herstellen van een festival? Drink dan voldoende water om dit tekort weer aan te vullen.

Zie er flawless uit

Een goed begin is het halve werk. Zorg dus dat je er tijdens je helse werkdag goed uitziet, ook al voel je je helemaal niet zo. Trek iets leuks aan, fake een uitgeslapen look en voorkom zo dat iedereen vraagt of je ziek bent. Daar ga je je alleen maar slechter van voelen en precies dat kun je tijdens zo’n dag juist niet gebruiken.

Eet gezond

Hoe aantrekkelijk een junkfood maaltijd ook klinkt na een dagje feesten, doe het niet! Zeker als je een misselijk of opgeblazen gevoel hebt. Eet liever meerdere keren per dag een gezonde, wat kleinere maaltijd. Dit versnelt je metabolisme, waardoor je lichaam op een natuurlijke manier in actie komt om zich weer te herstellen. Omdat we inmiddels allemaal weten dat katers met de jaren steeds erger worden, is het geen slecht idee om dit een paar dagen na het festival vol te houden.

Stop op tijd met drinken

Wil je echt nog niet naar huis? Stop dan in ieder geval wel op tijd met drinken. Zo verklein je de klap van je kater de volgende ochtend en kom je hopelijk net iets makkelijker je bed uit. Let daarnaast ook op wat je drinkt. Wist je dat je beter geen witte wijn, whiskey, champagne of goedkopere alcohol kan drinken. Je kunt dan beter kiezen voor een gin tonic of drankjes met wodka erin.