Tips voor de perfecte festival outfit

Tips voor de perfecte festival outfit

juni 14, 2019 Uit Door Admin

Het festivalseizoen is weer in volle gang. Ga jij binnenkort naar een van de vette festivals en wil jij er trendy bijlopen? Wij hebben onze beste festival outfit tips voor je op een rijtje gezet!

Pijnlijke voetjes van de vloer

Weet je hoe groot festivalterreinen zijn? Je loopt zo 10 km per dag en vergeet ook de dansmarathon niet. Doe dus altijd schoenen aan die lekker zitten. Kies voor een paar Dr Martens voor extra stevigheid en staan ook nog eens goed bij bijna elke outfit! Daarnaast is het slim om eerst de schoenen te kiezen en hier vervolgens de hele outfit op aanpassen.

Goed combineren

Een outfit die lekker zit is een absolute must voor een relaxed festival. Doe daarom een simpel jurkje of een luchtig bloesje aan. Je kunt de outfit altijd nog feestelijk maken door een paar items toe te voegen. Een hippe zonnebril, stoere tas en vrolijke sokken geven de outfit het extraatje wat je nodig hebt.

Het weer

Duimen voor mooi weer is helaas geen garantie voor succes. Zorg er dus voor dat je op alles voorbereid bent. Dat betekent een comfortabele en vooral waterdichte regenjas of poncho die bij voorkeur ook nog enigszins flatteus is. En verder… laagjes laagjes en nog meer laagjes. Het handigste is om alleen kleding mee te nemen die je makkelijk met elkaar kan combineren, ongeacht de temperatuur.

Badslippers are a girls best friend

Badslippers? Jazeker, badslippers mag je absoluut niet vergeten. Behalve dat ze goed van pas komen als je ondanks die stevige schoenen toch nog blaren hebt gekregen, zijn ze vooral onmisbaar voor een onbezorgde douche op het campingterrein.

Doe de dixie test

Vraag je bij elke outfit af: “Hoe makkelijk kan ik hiermee naar de wc?”. Die stinkende blauwe dixies zijn altijd een ramp, maar al helemaal als je ook nog eens worstelt met je kleding. Een jumpsuit met lange wijde pijpen is dan verre van ideaal. Tenzij je van plan bent het vloertje van de dixie een dweilbeurt te geven natuurlijk.

Kan je festival outfit tegen een stootje?

Heb je alles bij elkaar gezocht? Doe dan nog een laatste belangrijke check. kan de weinige kleding die je meeneemt ook tegen een stootje? Je wilt natuurlijk niet dat je outfits halverwege al niet meer draagbaar zijn vanwege opvallende vlekken, klotsende oksels of omdat ze maar niet willen drogen na een flinke regenbui.