Tips voor het organiseren van een bedrijfsuitje

Tips voor het organiseren van een bedrijfsuitje

augustus 7, 2019 Uit Door Admin

Misschien wel een van de moeilijkste taken op je werk: het bedrijfsuitje organiseren. Er zijn heel veel dingen waar je rekening mee moet houden. Wat is de reden voor een uitje? Wat is een leuke activiteit voor alle medewerkers? Wat is het budget? En zo kun je nog wel even doorgaan. Kun jij wel wat tips gebruiken voor het organiseren het bedrijfsuitje op jouw werk? Dan staan hieronder een aantal handige tips op een rijtje:

#1: Waarom organiseer je een uitje?

Erg belangrijk is om voor het plannen te bedenken waarom je een bedrijfsuitje organiseert. Hebben jullie iets te vieren of is teambuilding de hoofdreden? Hetgeen je wil bereiken met het uitje kan van grote invloed zijn op de activiteit die je uiteindelijk gaat doen. 

#2: Breng iedereen snel op de hoogte

Zorg dat iedereen aanwezig kan zijn bij het personeelsuitje. Dit bereik je door ruim op tijd een datum door te geven aan je collega’s: safe the date! Het is natuurlijk wel zo leuk dat iedereen bij elkaar is, vooral in kleine organisaties. In een grote organisaties is dit vaak heel moeilijk te realiseren. 

#3: Wees creatief met je budget

Laat het budget niet je bedrijfsuitje belemmeren. Het is natuurlijk vervelend als je maar een klein budget te besteden hebt, maar dat hoeft niets te betekenen. Organiseer een feestje op kantoor en maak het heel persoonlijk of ga op zoek naar goedkope alternatieven. 

#4: Kies iets dat past bij jezelf en je collega’s

Wil jij het leukste bedrijfsuitje organiseren? Kies dan iets dat bij het bedrijf en de medewerkers past. Ga iets sportiefs doen, zoals een dagje skiën of een fietstocht. Of zijn jullie meer van het bourgondische? Ga dan een kookcursus doen met z’n alle. Het is belangrijk om iets te verzinnen wat iedereen leuk vind om te doen.  

#5: Evalueer het bedrijfsuitje

Is het bedrijfsuitje achter de rug? Praat erover met je collega’s. Wat vonden ze ervan? Wat kon er beter? Die feedback is zeer waardevol voor het organiseren van het volgende bedrijfsuitje. 

#6: Informeer de deelnemers aan het bedrijfsuitje

Het is natuurlijk leuk om een verrassingsuitje te organiseren, maar het is wel aan te raden om je collega’s van te voren een aantal tips te geven. Wat voor kleding moet je aan, hoe lang gaat het uitje duren, enzovoorts.

#7: Bedrijfsuitje met of zonder aanhang?

Ook het belang is bepalen of je een uitje met of zonder aanhang wil. Is het een teambuildingsuitje, dan natuurlijk zonder. Maar organiseert het bedrijf een feest, laat dan lekker de aanhang meekomen. Ook leuk ga een dagje naar een pretpark en nodig het hele gezin uit!