Waarom zijn festivals nu zo populair?

Waarom zijn festivals nu zo populair?

september 16, 2019 Uit Door Admin

Festivals zijn op het moment super populair. Festivals zijn zeker niet goedkoop, maar alsnog komen er duizenden bezoekers naar de festivals. Je vindt allerlei festivals door het hele land. Maar waarom zijn festivals nu zo populair?

Festivals zijn gezond

De sfeer die op festivals hangt vind je nergens anders. Het is vaak mooi weer, iedereen ziet er leuk uit, er is geweldige muziek, eten, drank en de tijd met je vrienden is onbetaalbaar. Maar buiten de gezelligheid die een festival met zich meebrengt, is een festival ook nog eens goed voor je. Dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Uit onderzoek is gebleken dat jongeren en volwassenen die naar muziek luisteren een gelukkiger beeld hebben van de wereld. Dit komt door de aanmaak van dopamine in de hersenen. Dopamine zorgt voor een gelukkig gevoel. Het is dus niet raar dat je vrolijk en enthousiast wordt als je een bekend nummer hoort op een festival. Je wordt er namelijk direct gelukkiger van. 

Uit je dak gaan

Op festivals gebeuren een heleboel gekke dingen. Je ziet mensen in geweldige kleding rondlopen, er ontstaat een band door de mensen die op allerlei voorwerpen staan te trommelen. Je maakt spontaan nieuwe vrienden en het kan zelfs gebeuren dat je een in opblaaszwembad beland met vreemde mensen. Kortom… alles kan en er is niks te gek op een festival.

Een relaxte sfeer

Mensen gaan niet alleen naar een festival voor de muziek. Een andere belangrijke reden om naar een festival te gaan is het sociale gebeuren er omheen. We weten namelijk dat we mensen zullen ontmoeten met dezelfde interesses, denkbeelden en achtergrond. We voelen ons deel van dezelfde groep en daarom zijn we een stuk socialer ingesteld dan normaal. Aangezien iedereen met dezelfde positieve instelling naar het festival komt, wordt de sociale interactie een stuk soepeler. Op een festival zijn mensen ook een stuk meer ontspannen dan normaal. Dit komt doordat er op een festival geen druk en stress wordt ervaren. 

Wat maakt festivals zo interessant?

Een festival is een complete ervaring, een andere wereld die je binnenstapt om het dagelijkse leven te vergeten. De beleving van een festival is minstens zo belangrijk als de line-up en in sommige gevallen zelfs belangrijker. Zo is Lowlands al uitverkocht, voordat er maar 1 artiest bekend is gemaakt. De sfeer van een festival is enorm bepalend. Uiteindelijk zorgen de organisaties achter de festivals ervoor dat alles wat we belangrijk vinden aanwezig is door goed te kijken naar de trends.