WooHah! 2019 geslaagd, op naar editie 7!

WooHah! 2019 geslaagd, op naar editie 7!

juli 27, 2019 Uit Door Admin

Afgelopen weekend heeft de zesde editie van het Nederlandse hiphop festival plaatsgevonden in Hilvarenbeek. Het was wederom een groots succes en weer beter dan 2018. Het festival wordt steeds populairder en blijft maar groeien, waardoor het steeds grotere namen kan aantrekken. Dit jaar waren er gemiddeld 35.000 bezoekers per dag. Het was het tweede jaar dat het festival plaatsvond op het terrein van de Beekse Bergen. Ik ben zelf ook gegaan dit jaar en zal hieronder mijn ervaringen met jullie delen. Wat kan beter, wat waren tegenvallers en wat waren de absolute hoogtepunten?

WooHah! campsite

Ik verbleef een heel weekend samen met mijn vrienden op de camping, waar we zeker niet de enige waren. Vanaf 13.00 had men toegang tot het campingterrein. Wij waren rond 15.00 op de plek van bestemming, bij de kiss en ride. We hadden het tillen van de spullen zwaar onderschat… Je moest de brug over en vervolgens in een rij de lange weg naar een plekje op de camping afleggen. Een karretje, kruiwagen of makkelijke te dragen tassen zijn een aanrader. Pech met het weer hadden we vrijdag wel. Voor we om 18.00 een campingplek hadden gevonden waren we al helemaal nat geregend. Dit bedierf de pret natuurlijk totaal niet. De sfeer op de camping was geweldig. Het was een mooi gezicht om alle tentjes zo dicht op elkaar te zien. Als je tentje niet helemaal paste, hielpen de buren om ruimte te creëren. Op de camping was een supermarkt en verschillende eettentjes. Het enige nadeel was de drukte bij de douches. Hiervoor moest je vaak uren in de rij staan, maar al met al was de camping een topervaring. 

Festivalterrein

Vanaf het campingterrein kon je zo naar het festivalterrein lopen, wat aan de andere kant van het meer lag. Op vrijdag was een lange rij bij het fouilleren omdat iedereen tegelijk ging. De andere dagen was dit niet het geval. De vrijdagavond begon al met geweldige acts zoals Lil Mosey, Gunna, Pusha-T en Schoolboy. Het enige nadeel was dat de mainstage pas zaterdag open ging, terwijl het vrijdag al minstens net zo druk was. De hoofdacts traden op de Forest Stage op, waar het daardoor nogal overvol werd. Een tip is dus om volgend jaar de mainstage ook op vrijdag gewoon open te gooien. Dat ter zijde, was de vrijdagavond een mooie start van wat een geweldig weekend werd. 

Het festivalterrein had een redelijk langwerpige opbouw. Het terrein bestond uit vier grote stages en een aantal kleinere gebieden. Vooraan had je de Desert Stage waar artiesten als Killy, Snelle en Joost optraden. De Waterfront stage kwam daarna en was te vergelijken met de Desert Stage. Dit waren beide overdekte tenten. Vervolgens kwam je uit bij de mainstage en de Forest stage, waar de grote artiesten te bezichtigen waren. De podia en eettentjes waren mooi opgebouwd. Het enige nadeel was de geringe token automaten en barren. Deze zullen er volgend jaar iets meer moeten komen.

Hoogtepunten

De hoogtepunten van het weekend zijn voor ieder persoon natuurlijk anders. Toch zal ik hieronder mijn hoogtepunten toelichten. Ten eerste vond ik de eindshows van Stormzy en Travis Scott heel erg geslaagd. Beide zijn naast artiesten ook echte entertainers en waren dus zeer geschikt om de avond mee af te sluiten. Bij Travis Scott stond ook iedereen, wat voor een enorme en indrukwekkende massa zorgde. Een sfeer om niet te vergeten. Daarnaast vond ik de optredens van Trippie Red, Killy en Snelle ook weer heel goed. Natuurlijk waren zij niet de enige, want ik zou zo geen een tegenvaller kunnen opnoemen, maar zij waren voor mij persoonlijk een aantal hoogtepunten. De line up was weer geweldig en ik ben ook zeer benieuwd naar hoe geweldig deze line up volgend jaar weer zal zijn. Als ik de mogelijkheid heb ben ik er zeker weer bij!