Zo overleef je een festival met kinderen

Zo overleef je een festival met kinderen

juli 16, 2019 Uit Door Admin

Ben jij net als vele een echte festivalganger, maar is het toch lang geleden dat je echt naar een festival bent gegaan omdat je nu kinderen hebt? Zonde! Het is namelijk zeker mogelijk om met kinderen naar een festival te gaan en alsnog een toptijd te beleven. Het is een kwestie van een beetje aanpassen, maar deze tips helpen je een handje om een dagje festival met kids te overleven.

Frisdrank dopje

Het is je misschien ook al opgevallen, maar op festivals hebben ze de gewoonte om de dopjes van de frisdrankflesjes niet mee te geven. Het is dan wel goed voor de veiligheid, maar ook best irritant, want de meeste kinderen drinken zo’n flesje niet altijd in een keer op. Daarom is het verstandig een voorraadje dopjes mee te nemen. Er worden zelfs dopjes verkocht die op alle flesjes passen zodat je niet loopt te hannesen met verschillende dopjes. Daarnaast kun je natuurlijk ook opzoeken of het festival wordt gesponsord door een bepaald merk. De kans is groot dat de flesjes van dit merk ook worden geschonken op het festival zelf.

Bescherm de oren

Voor volwassene staat de muziek soms al erg hard, maar gelukkig zijn oordopjes al lang geen taboe meer. Het is dan ook uiterst belangrijk om ook de oren van je kinderen te beschermen. Gelukkig deden enkele jaren geleden de hoofdtelefoons voor kinderen hun intrede. Ze bestaan in alle mogelijke kleuren en er is zelfs een model voor baby’s beschikbaar.

SOS-armbandje

Veel kinderen dragen hem zelfs altijd al, maar op een festival zijn ze zeker een must. Op dit bandje staat hun naam en het telefoonnummer van hun ouders. Zo kunnen de kinderen aan een medewerker vragen om te bellen als je ze toch even uit het oog bent verloren. Het is gelukkig vaak niet eens nodig, maar het is wel een prettig idee om te weten dat ze je altijd kunnen bereiken.

Draagzak

Vooral voor kleine kinderen kan de grote mensenmassa soms een beetje angstaanjagend zijn. Met een dagrugzak zitten ze een stukje hoger en hebben zo het beste uitzicht. Bovendien hoef je ook niet bang zijn om je kleine festivalganger kwijt te raken. Hij of zijn zit namelijk rustig te genieten op je rug.

Wees realistisch

Als je met je kinderen naar een festival gaat, moet je natuurlijk wel beseffen dat dit net wat anders is dan zonder kinderen te gaan feesten. Het is dus goed om op voorhand te weten dat je misschien de hoofdact zal missen omdat de jongste te moe is of dat dansen op de eerste rij niet het beste idee is met een peuter op je rug. Maar laat dit je absoluut niet tegenhouden, want een toptijd beleven zal je zeker.